Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Olympische Zomerspelen in Beekbergen

Op 10 september staat Beekbergen in het teken van sport, spel en plezier tijdens de Korsakov Sportdag. Mensen met het syndroom van Korsakov en begeleiders van maar liefst zeventien zorginstellingen komen samen voor een dag vol beweging en verbinding. Atlant neemt dit jaar de organisatie op zich en geeft de dag een Olympisch tintje.

De Korsakov Sportdag is een evenement waar iedere editie weer naar wordt uitgekeken. Elke editie neemt een andere zorgorganisatie, in samenwerking met het Korsakov Kenniscentrum, de organisatie voor haar rekening. Deze keer gaan meer dan 250 deelnemers de sportieve strijd aan. “De betrokkenheid groeit elk jaar, en dat is prachtig om te zien,” vertelt Yvonne te Winkel, manager wonen zorg welzijn. “Het evenement verbindt zorgprofessionals en biedt de kans om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit versterkt de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov.”  

Verbinding en plezier

“We kijken ontzettend uit naar de komst van alle deelnemers,” vertelt William Bax, medewerker dagbesteding en medeorganisator van de sportdag. “Voor de deelnemers is het een hele beleving om hier te komen. Er zijn zelfs teams uit Zeeland die al in de buurt overnachten om erbij te kunnen zijn. Met een groep collega’s doen we er alles aan om er een dag van te maken vol sportiviteit en plezier. Zo starten we met een gezamenlijke warming-up met voormalig kickbokser Remy Bonjasky. Daarna starten we in groepen de sporten zoals zitvolleybal, touwtrekken, bowlen en knotshockey. Tussendoor kunnen mensen massages krijgen, krijgen ze eten uit onze eigen foodtruck en komt er een zanger voor ons optreden. Ik kan niet wachten totdat het zo ver is!”